Sjamanistische Yin en Yang Yoga in Pijnacker

 


In Pijnacker bij de historische boerderij de Notelaer worden sjamanistische yoga lessen gegeven. De boerderij komt uit 1801 en geeft de yogalessen net wat meer karakter. De ruimte is veilig zodat er plaatsgemaakt kan worden voor heling.

Yoga in het algemeen hersteld lichaam en brengt stilte in de geest. Dit wordt gedaan doormiddel van meditatie, ademhaling, yogahoudingen en klanken. De energie van yogalessen zijn yin (rustig/zacht) en/of yang (dynamisch/sterk). Tijdens de les gebruikt Debby haar stem
en instrumenten om energie op te schonen.

Sjamanistische Yin yoga is een rustige vorm van yoga. Heb je behoefte om de dagelijkse druktes even neer te leggen? Even bij jezelf komen? Opladen? Je lichaam aandacht geven? Concentratie en lichaamshouding verbeteren? Lichaam versoepelen en versterken? Energetisch opschonen?
Sjamanistische yin yoga is een rustige vorm van yoga. We beginnen met meditatie en bewust te ademen. Daarna een warming up. We doen staande, balans en zittende houdingen zodat we alle spieren worden aangeraakt. Sommige houdingen worden langer vastgehouden tot wel 10 minuten. Hierbij kun je bij blokkades komen wat zich heeft opgeslagen in je spieren, bindweefsel, cellen en dit gebied weer kan stromen. Daarna eindontspanning en sluiten we af met een warme kop thee zodat jij weer opgeladen en stil van binnen naar huis gaat. Zie lesrooster

Sjamanistische Yang yoga is een actieve vorm van yoga. Heb je behoefte om alles even van je af te gooien, je fitter voelen? Wil je wat meer actie? Een les met meer dynamiek? Je lichaam versoepelen en versterken? Je algehele anatomie wakker schudden? Ben je moe? Behoefte aan prikkeling? Energetisch opschonen?
Je hoort het al. Deze vorm van yoga is actief. De les is een combinatie van hatha en astanga yoga. Er wordt, bewust geademd, bewogen en ontspannen om zo je lichaam vitaler en je geest meer in balans te houden. Na de les is er ruimte om thee te drinken. Zie lesrooster

Een les duurt 75 min en wordt intuïtief gegeven. Ik vind het prettig om intuïtief les te geven. Hierbij ervaar ik een vrijheid en kan ik goed participeren waar de behoefte ligt.

Mijn intentie van de yoga lessen is om het lichaamsbewustzijn te vergroten, lichaamsverbetering, energetische opschoning, opladen en de geest verstillen.

Voordelen van yoga:

 • Stress vermindering
 • Rust en kalmte van de geest
 • Helderheid en loslaten
 • Balanceren zenuwstelsel
 • Verbetert hormoonstelsel
 • Immuunsysteem versterken
 • Activering van het zelf herstellend vermogen
 • Verlaagt bloeddruk
 • Verbetert de spijsvertering
 • Helpt gewicht te reduceren
 • Huidverjonging

Yoga verbetert de lichaamshouding, flexibiliteit, soepelheid, kracht, concentratie en uithoudingsvermogen van het lichaam. Maar het belangrijkste is de adem. Door bewust te ademen ontspant of activeert de geest. Op fysiek niveau zorgen ademhalingstechnieken dat het lichaam wordt voorzien van meer zuurstof waardoor er meer energie ontstaat.

Klankschalen
Na de yogahoudingen wordt er heerlijk ontspannen met de klankschalen die aangeklopt worden. Elk unieke klankschaal heeft zijn eigen frequentie net als elk uniek lichaam. Je bestaat ongeveer uit 70% water en reageert op de klanken waardoor je wordt gemasseerd, energetische opfrist en je cellen regenereren.

Als je een proefles wilt komen ervaren stuur dan een mail of bel. Zie Contact